Mångsysslande jordbruk odlar örter till Kinaföretag »

Den förre LRF-chefen Leif Zetterberg vet att man måste ha många strängar på sin lyra för att kunna få en lantbruksrörelse lönsam. Därför har också Övergrans jordbruk, som han och hustrun Kristina Spångberg driver, en hel flora av aktiviteter. Det senaste är att odla örter åt ett kinesiskt företag för export till just Kina.

När Leif Zetterberg, då i rollen som statssekreterare, besökte världsutställningen i kinesiska Shanghai för några år sedan så insåg att han att det kunde bara en bra idé att översätta Övergrans jordbruks hemsida till kinesiska.

– Allt fler kineser började ju turista i Sverige då, så jag tänkte att några av dem kanske skulle kunna hitta till oss i Övergran om de kunde läsa om oss på sitt språk, berättar
han. Så blev det. Och förmodligen var det just det som gjorde att det kinesiska företag som ville odla örter i Sverige fick korn på Övergrans jordbruk.

Läs hela artikeln »

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.